Conducerea de vârf a țării a transmis mesaje de felicitare de Ziua României

Prim-ministrul Ion Chicu a expediat un mesaj de felicitare omologului său român, Ludovic Orban, cu ocazia Zilei Naționale a României. „Pe lângă urările de prosperitate, venim și cu mulțumiri pentru sprijinul frățesc de care am beneficiat pe parcursul mai multor ani și, în mod special, în acest an marcat de mai multe crize”, se precizează în mesajul premierului, citat de IPN.

„Mulțumesc poporului român, care este mereu aproape de noi și mizăm în continuare pe suportul acordat Republicii Moldova în calea integrării europene. Profit de această ocazie pentru a dori tuturor românilor sănătate, bunăstare, succes și un viitor prosper”, menționează Ion Chicu.

Cu un mesaj de felicitare a venit și președintele în exercițiu Igor Dodon, adresat președintelui României, Klaus Iohannis. „În context festiv, țin să remarc, cu gratitudine, asistența valoroasă oferită de România, inclusiv prin implementarea proiectelor bilaterale sectoriale, cu beneficii importante pentru Republica Moldova. Rămân optimist privind perspectiva dinamizării și extinderii relațiilor speciale moldo-române, bazate pe comuniunea de limbă, cultură, istorie și pe interesul reciproc avantajos al statelor noastre”, se spune în mesajul lui Igor Dodon.

„La mulți ani, România! La mulți ani tuturor românilor!”, menționează într-o postare pe Facebook președintele ales, Maia Sandu.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.