Condiții mai bune pentru elevii gimnaziului din Mereșeni, cu suportul Japoniei

În gimnaziul din comuna Mereșeni, raionul Hâncești, au fost create condiții mai bune cu sprijinul financiar acordat de către Guvernul Japoniei în cadrul Programului „Kusanone”. Este vorba despre un grant de aproape 91 de mii de dolari, bani utilizați pentru repararea blocurilor sanitare, renovarea sistemului de încălzire, schimbarea rețelei electrice și a sistemului de ventilare. De asemenea, au fost instalate geamuri energoeficiente, transmite IPN.

Ambasadorul Japoniei în Republica Moldova, Yamada Yoichiro, a participat la ceremonia de finalizare a „Proiectului de îmbunătățire a mediului de învățământ la gimnaziul din satul Mereșeni”, raionul Hâncești. Proiectul a contribuit la asigurarea sănătății și securității celor 110 de elevi, 21 de profesori și personal tehnic și sporirea eficienței energetice. La eveniment, de asemenea, au participat elevii, profesorii și administrația din gimnaziu, reprezentanții Consiliului raional Hâncești și Primăriei comunei Mereșeni.

„Odată ce Moldova va deveni membră a Uniunii Europene, țara își va valorifica la maximum potențialul formidabil de resurse umane, ca niciodată până acum. De îndată ce războiul de agresiune al Rusiei împotriva Ucrainei se va încheia, vom vedea renașterea adevărată a Moldovei”, a menționat ambasadorul Yamada Yoichiro, citat într-un comunicat de presă.

Programul de granturi pentru securitate umană „Kusanone” a fost lansat în Moldova în anul 2008. Până în prezent, Japonia a oferit finanțare nerambursabilă în sumă de 6,9 milioane de dolari pentru 82 de proiecte în domeniile educației, sănătății și utilităților publice.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.