Concursul de admitere, sesiunea 2020, se va desfășura în regim online

Concursul de admitere, sesiunea 2020, la programele de studii superioare de licență și master oferite de instituțiile de învățământ superior se va desfășura în regim online. Ministerul Educației, Culturii și Cercetării stabilește termene comune de organizare și desfășurare a sesiunii de bază a concursului de admitere la studii superioare de licență pentru toate universitățile, transmite IPN.

Potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Educației, Culturii și Cercetării, în contextul evoluției situației epidemiologice din țară și a măsurilor întreprinse de autorități pentru a preveni răspândirea epidemiei virusului COVID-19, Ministerul a aprobat noi prevederi la Regulamentul-Cadru privind organizarea admiterii în ciclul I – studii superioare de licență pentru anul universitar 2020 – 2021.

Astfel, în perioada 27 iulie - 4 august va avea loc etapa de depunere online a Dosarului de concurs, la 7 august vor fi anunțate rezultatele intermediare, în perioada 8 - 18 august candidații vor depune documentele în original la instituția aleasă conform unui orar cu acces etapizat stabilit de instituție în diverse blocuri de studii, cu respectarea măsurilor de protecție împotriva răspândirii virusului COVID-19. La 20 august vor fi anunțate rezultatele finale.

Dosarul de concurs va cuprinde actele necesare scanate. Acesta va fi transmis către comisia de admitere utilizând diverse instrumente TIC accesibile precum: Email, Viber, Skype, Messenger, WhatsApp, softuri speciale pentru admitere etc.

Pentru candidații care nu pot depune online dosarele de concurs, instituțiile de învățământ superior vor implica un număr mic de cadre universitare care vor recepționa dosarele. Universitățile pot organiza concomitent concursul de admitere online la ciclul I - studii superioare de licență și ciclul II – master.

Candidații la studii superioare de licență se vor putea înscrie la concursul de admitere la mai multe specialități din diverse domenii, la una sau mai multe instituții de învățământ superior, însă vor putea fi înmatriculați doar la o specialitate în cadrul unei singure instituții, unde vor depune actele în original.

În cazul neacoperirii locurilor bugetare, instituțiile de învățământ superior vor stabili sesiuni suplimentare în  perioada 21-29 august 2020.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.