Comuniștii și Socialiștii nu s-au prezentat la consultările cu președintele Maia Sandu

Deputații Blocului Comuniștilor și Socialiștilor nu s-au prezentat astăzi la consultările inițiate de președintele Maia Sandu în vederea identificării candidatului la funcția de prim-ministru. Informația a fost confirmată pentru IPN de către purtătorul de cuvânt al Președinției, Sorina Ștefârță.

Liderul Partidului Socialiștilor, Igor Dodon, a declarat în cadrul unei emisiuni televizate că deputații din Bloc nu vor merge la consultări. Potrivit lui, consultările trebuie să fie conforme Constituției și nicăieri nu este specificat că trebuie să se desfășoare la Președinție. Dodon a declarat că deputații Blocului au invitat-o pe Maia Sandu să vină la consultări la Parlament, așa cum a făcut el în 2019.

Președintele Maia Sandu a anunțat pentru astăzi, 30 iulie, consultări cu fracțiunile parlamentare pentru identificarea candidatului la funcția de prim-ministru. Primii la consultări au venit deputații din Partidul Acțiune și Solidaritate, care au declarat că Natalia Gavrilița este propusă în calitate de candidat la funcția de premier. După care, au urmat consultări cu fracțiunea Partidului Șor.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.