Comunicat de presă: Protest în fața Curții de Apel Chișinău

Comunicat de presă: Protest în fața Curții de Apel Chișinău

Reprezentanții a două asociații de locatari de pe strada Mircea cel Bătrân 13/1 și 13/2 care de peste un an și jumătate se luptă prin instanțele de judecată din Republica Moldova, militând împotriva construcțiilor ilegale și a actelor de corupție, vor organiza un protest pașnic în fața Curții de Apel Chișinău, luni dimineața, 3 august curent, între orele 8.00-10.00 pentru a sensibiliza asigurarea transparenței și corectitudinii luării deciziilor de către judecătorii Ecaterina Palanciuc, Anatolie Minciună și Ala Malîi care vor examina măsurile de acțiune și legalitatea autorizației de construcție remisă de către fostul Viceprimarul, Nistor Grozavu, în martie 2018 pentru edificarea unui complex locativ de 3 blocuri a câte 23 de etaje fiecare pe un teren al cărui regim juridic și urbanistic nu permite construcții mai înalte decât 4-5 etaje.

Beneficiarul construcției ilegale de pe str. Mircea cel Bătrân 15/A, B/C este compania Braus Imobiliare S.R.L. care în pofida ilegalităților comise în obținerea actelor permisive de la Primăria mun. Chișinău în martie 2018 insistă asupra judecătorilor și asupra membrilor Consiliului Municipal Chișinău pentru a legaliza construcția acestor clădiri, cu precădere a unui bloc care se află la mai puțin de 25 de metri de butelia de gaz a unei stații peco.

În acest context, cei în jur de 350 de locatarii vecini sunt îngrijorați cu privire la deciziile instanțelor de judecată dat fiind faptul că luni, 3 august curent începând cu orele 9.00 completul de judecători responsabili pe contenciosul administrativ din cadrul Curții de Apel Chișinău se vor întruni fără participarea părților pentru a examina anularea suspendării executării actelor administrative contestate de către cei 350 de locatari. Totodată, ținem să menționăm faptul că  Judecătoria sect. Rîșcani, prin Hotărârea instanței de fond din 16 martie 2020,a decis că aceste acte administrative eliberate de către Primăria mun. Chișinău în 2018 pentru Braus Imobiliare SRL sunt ilegale.  

În speranța că justiția din Republica Moldova va demonstra imparțialitate, corectitudine și transparență în lupta împotriva construcțiilor ilegale din mun. Chișinău, invităm reprezentanții televiziunilor și a presei scrise din țara noastră la protestul care va fi organizat în fața Curții de Apel Chișinău în dimineața zilei de 3 august 2020 (între orele 8.00-10.00), astfel încât împreună cu presa noastră independentă să milităm pentru o justiție echitabilă și fără corupție.

Asociațiile de locatari de pe str. Mircea cel Bătrân 13/1 și 13/2


-------
DISCLAIMER: Autorii comunicatelor – nu agenția de presă IPN – poartă responsabilitate exclusivă pentru corectitudinea și esența conținutului comunicatului, prezentat spre publicare și/sau distribuire

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.