Comunicat de presă

Reprezentantul NETITULAR

al grupului de inițiativă (al deținătorilor de patent din R.M.)

Țurcanu-Herghelegiu Eleonora

 

Tel.mobil GSM: (+373) 792 86 888

 
   

 

05 iunie 2023

 

Comunicat de presă

 

În ultimii 5 ani transformările sociale pe fundalul crizei economice generate de furturile de proporții din sectorul financiar-bancar, lipsa statului de drept și existența corupției uriașe se răsfrâng asupra tuturor segmentelor sociale ale populației, având efecte de dezichilibru și chiar de agravare a situației sociale ale țării.

Ca consecință a produs dezamăgirea profundă a populației în tot ce înseamnă oportunități de afaceri mici și a produs efect în defavoarea segmentelor sociale de mijloc, și respectiv migrație galopantă.

Guvernarea actuală ignoră în totalitate obligația constituțională de asigurare a cetățenilor cu un nivel de trai decent care să le asigure sănătate și bunăstare cetățenilor și familiei – sîn calitatea sa de nucleu al societății, cuprinzând hrana, îmbrăcămintea, locuința, îngrijirea medicală, precum și serviciile sociale necesare.

Nivelul veniturilor rămâne a fi unul ce nu asigură securitatea socială a populației, iar nivelul actual al salariului minim în sectorul bugetar nici nu acoperă nivelul minimului de existență.

Situația la nivel social reflectată prin aspectele sociale arzătoare la care ne-am referit mai sus, impune extinderea termenului de desfășurare a activității de comerț în bază de patentă, drept o formă alternativă de asigurare a veniturilor pentru multe persoane și familii care și-au creat singuri locuri de muncă și care au ales să rămână în țară.

Se propune un termen de 4 ani de menținere a acestui tip de activitate de importanță majoră socială!!!

*******
DISCLAIMER: Autorii comunicatelor – nu agenția de presă IPN – poartă responsabilitate exclusivă pentru corectitudinea și esența conținutului comunicatului, prezentat spre publicare și/sau distribuire.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.