COMUNICAT de PRESĂ

or. Chișinău, 19.06.2020

COMUNICAT de PRESĂ

În atenția instituțiilor mass-media

Prezentul comunicat este o reacție firească la declarațiile absurde și disperate ale învinuitului Veaceslav PLATON, aduse notarului Olga BONDARCIUC, în cadrul emisiunii „Politica”, realizată de moderatoarea Natalia Morari.

În primul rând, ne exprimăm regretul pentru faptul că domnul Veaceslav PLATON, care recunoaște indirect faptul că nu ar fi în toate facultățile sale mintale pe motiv că ar fi fost torturat și deținut în condiții inumane și degradante la Penitenciarul nr.13, recurge la calomnii în adresa persoanelor cu care anterior s-a aflat în relații de amiciție, afaceri și de parteneriat. Înțelegem că situația în care s-a pomenit îl determină să se comporte asemeni unui „animal rănit”, care îi percepe pe toți ca pe niște dușmani.

Vom remarca că nici un notar nu este proprietatea cuiva, ci activează în baza actelor normative și regulamentelor interne, îndeplinind funcțiile atribuite prin Lege. La fel, no-tarii sunt obligați să păstreze cu sfințenie confidențialitatea clienților, inclusiv a domnu-lui Veaceslav PLATON, care, apropo, la fel a întocmit acte la notarul Olga BONDAR-CIUC. Mai mult, Veaceslav PLATON a fost deservit de către notara Olga BONDAR-CIUC mai bine de 10 ani, dumneaei a autentificat sute poate chiar mii de acte pentru Veaceslav PLATON, iar relațiile notarului Olga BONDARCIUC cu învinuitul Veaceslav PLATON nu au fost specifice exclusiv unui raport notar-client, ci și de amiciție, creată prin intermediul cetățeanului Curtoglo. Ne permite oare acest fapt să declarăm că Olga BONDARCIUC este sau a fost „notarul personal” al învinuitului Platon? Bineînțeles că NU. Or, notarul vizat s-a condus în activitatea sa profesională doar de prevederile Legii. Așadar, dacă o persoană alege serviciile unui notar sau altul, asta nu îl face pe ultimul „notar personal”.

De asemenea, calificăm acuzațiile cu privire la un pretins „trafic de persoane”, țintite în adresa doamnei Olga BONDARCIUC, ca fiind calomnii și acțiuni de joasă speță. Vom mai sublinia că asemenea declarații defăimătoare sunt pasibile de răspundere. Acest lucru este recunoscut de însuși „juristul” învinuit Veaceslav PLATON, motiv pentru ca-re  el urmează să-și tempereze acuzațiile publice neprobate. Considerăm că recurge-rea la asemenea gesturi, în condițiile în care partea vizată nu-ți poate da o replică din cauza aceluiași secret profesional, este josnic și specific trădătorilor. Totuși, în eventualitatea unei anchete, această obligație poate fi anulată și atunci învinuitul Platon urmează să explice - nu publicului, dar organelor de drept - foarte multe acțiuni coordonate din umbră de către dumnealui personal, inclusiv despre compania ZENIT. Și atunci nici erijarea sa în salvator al bunăstării poporului moldav nu îl va salva de la ura maselor.

Notarul Olga BONDARCIUC dorește să aducă la cunoștință cetățenilor că nu a fost și nici nu este implicată în niciun fel de acțiuni ilegale de trafic de ființe umane. De asemenea, nu a admis falsuri în activitatea sa profesională, iar registrele și actele care se păstrează în arhivă, inclusiv și acelea autentificate pentru Veaceslav PLATON, reprezintă dovada incontestabilă a acestui fapt.

Olga BONDARCIUC, notar


-------
DISCLAIMER: Autorii comunicatelor – nu agenția de presă IPN – poartă responsabilitate exclusivă pentru corectitudinea și esența conținutului comunicatului, prezentat spre publicare și/sau distribuire.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.