Comisie de anchetă pentru elucidarea înstrăinării patrimoniului sindicatelor

Parlamentul a instituit o comisie de anchetă pentru elucidarea înstrăinării patrimoniului sindicatelor. Inițiativa aparține unui grup de deputați de la fracțiunile Partidului Acțiune și Solidaritate și Partidului Politic Platforma Demnitate și Adevăr, transmite IPN.

„După destrămarea URSS, Republica Moldova a moștenit o avere impresionantă, estimată la peste 200 de milioane de dolari. Acest patrimoniu imens moștenit de la organizația sindicală unională includea imobile, stațiuni turistice, sanatorii, baze sportive, campinguri și tabere de odihnă. Investigațiile jurnalistice în care sunt prezentate cazurile de gestionare frauduloasă a patrimoniului sindicatelor din Republica Moldova, prin intermediul Confederației Naționale a Sindicatelor din Moldova, demonstrează faptul că liderii acestora nu au fost preocupați de apărarea și protejarea drepturilor angajaților, inclusiv ale celor patrimoniale”, menționează autorii inițiativei legislative în nota informativă a proiectului.

Comisia de anchetă a fost constituită din nouă membri, reprezentanți ai diferitelor fracțiuni parlamentare. Președintele comisiei este Lilian Carp din Fracțiunea PAS, Blocul ACUM. Vicepreședinte este Angel Agache de la Partidul Democrat, iar Vitalii Evtodiev, de la Partidul Socialiștilor, este secretar al comisiei.

În activitatea sa, comisia va antrena instituțiile responsabile, va audia toate părțile implicate și va prezenta Parlamentului un raport în termen de 90 de zile.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.