Comentariul Chișinăului privind evenimentul din 28 februarie preconizat la Tiraspol

Pentru săptămâna viitoare la Tiraspol a fost anunțat al VII-lea congres al așa-zișilor deputați de toate nivelurile. Presa locală scrie că va fi discutată situația politică, socială și cea economică din regiune. Biroul politici de reintegrare a precizat că nu există temei ca situația din regiune să se deterioreze, transmite IPN.

La eveniment urmează să participe reprezentanți din așa-zisul sovietul suprem, dar și din consilii orășenești și sătești. Întrunirea a fost convocată în legătură cu îngrijorările față de –citat: „presiunile din partea Republicii Moldova, care încălca drepturile transnistrenilor”.

„Referitor la informațiile care circulă în spațiul public privind evenimentul preconizat la Tiraspol pentru data de 28 februarie curent, precizăm că Biroul politici de reintegrare urmărește cu atenție situația din regiunea transnistreană, fiind în contact permanent cu Misiunea OSCE și cu alți parteneri internaționali”, se arată într-un comunicat emis de Biroul de reintegrare.

Instituția precizează că, din informațiile de care dispune, nu există temei ca situația din regiune să se deterioreze. „Suntem convinși că Tiraspolul e conștient de consecințele pe care și le asumă în cazul unor pași negândiți”, se mai spune în comunicat.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.