Cod galben de ploi puternice cu descărcări electrice pe tot teritoriul Moldovei

Ploi cu descărcări electrice, izolat averse, însoțite de vijelie până la 15-20 m/s și grindină, sunt prognozate pe întreg teritoriul țării. Prognoza este valabilă până la ora 21.00. Ghenadii Roșca, șeful Direcției prognoze meteorologice din cadrul Serviciului Hidrometeorologic de Stat, solicitat de IPN, a atenționat că există pericol de inundații.

În condițiile intensificării vântului, copacii pot fi doborâți la pământ, iar acoperișurile pot fi smulse. Pericolul poate veni și de la descărcările electrice. Dacă persoanele nu pot găsi un adăpost sigur, trebuie cel puțin să evite instalațiile electrice, cablurile doborâte la pământ și să nu să se ascundă sub copaci.

Șoferii sunt atenționați să adapteze viteză la condiţiile de drum. Agenții economici care au în gestiune baraje – să asigure integritatea acestora. Iar agricultorii – să pună plase antigrindina.

Precipitațiile puternice din 9 august au făcut prăpăd în capitală, cele mai afectate fiind sectoarele Râșcani și Ciocana. Au fost avariate acoperișuri, iar mai multe străzi au fost inundate, fiind blocate și canalizările pluviale din cauza cantității mari de apă. Circa 3 000 de arbori doborâți au fost evacuați din Chișinău. Cincisprezece apartamente avariate din strada Braniștei 5/6, sectorul Râșcani al capitalei, vor fi reparate în două luni, au anunțat autoritățile municipale.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.