CNAS restricţionează parţial accesul persoanelor în incinta subdivizunilor teritoriale

Până la sfârşitul lunii martie, Casa Națională de Asigurări Sociale restricţionează parţial accesul persoanelor în incinta subdivizunilor sale teritoriale. În perioada indicată, în casele teritoriale de asigurări sociale vor fi deserviţi doar cetăţenii care depun cereri pentru stabilirea pensiilor şi prestaţiilor sociale, transmite IPN.

Potrivit unui comunicat de presă al Casei Naționale de Asigurări Sociale, noul program de activitate este elaborat în temeiul hotărârii privind constatarea gradului de alertă „cod roşu” la nivel naţional referitor la situaţia epidemiologică a infecţiei cu COVID-19. Dar şi pentru asigurarea securităţii şi protecţiei sănătăţii angajaţilor şi beneficiarilor CTAS.

În aceeași perioadă, va fi suspendată audienţa la Punctul de consultaţii al instituţiei. Persoanele care au orice întrebări ce ţin de stabilirea, calcularea sau plata prestaţiilor sociale pot obţine informaţii la Centrul de Apel al CNAS, la numărul de telefon: 022 257 777.

Suplimentar, beneficiarii pot adresa întrebări despre asigurarea cu pensii şi prestaţii sociale în baza acordurilor internaţionale de securitate socială la numerele de telefon: 022 257 535, 022 257 554, iar cele despre asigurarea cu pensii şi prestaţii sociale a beneficiarilor instituţiilor de forţă, la numerele de telefon: 022 257 792 și 022 257 742.

Centrul de Apel este disponibil de luni până vineri, între orele 08.00 – 17.00. Apelurile pot fi făcute la tarif ordinar, de la telefonul fix sau mobil, din orice localitate a Republicii Moldova sau din străinătate.

Casa Naţională de Asigurări Sociale sugerează actualilor şi viitorilor beneficiari ai instituţiei, în special femeilor gravide şi părinţilor cu copii, în scopul prevenirii infecţiilor virale, să solicite prin e-Cerere indemnizaţia unică la naşterea copilului, indemnizaţia lunară pentru creşterea copilului şi indemnizaţia paternală.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.