CNAS prelungeşte regimul special de primire a cetățenilor până la data de 15 iulie

În contextul prevenirii răspândirii COVID-19 printre beneficiarii săi, Casa Națională de Asigurări Sociale prelungeşte regimul special de primire a cetăţenilor până la data de 15 iulie, transmite IPN cu referire la un comunicat de presă al CNAS.

Potrivit comunicatului, casele teritoriale de asigurări sociale în continuare vor presta servicii de la ora 8.00 până la ora 14.00, după acelaşi orar. În zilele de luni, marți și miercuri specialiștii CTAS vor primi solicitanţii/beneficiarii de pensii, alocații și ajutoare de deces, iar în zilele de joi și vineri vor fi deserviți solicitanţii/beneficiarii de indemnizații adresate familiilor cu copii.

Refertor la beneficiarii de pensie, care începând cu 1 iulie anul curent, intenționează să solicite reexaminarea pensiei, cei care nu vor reuşi să fie deserviţi de specialiştii caselor teritoriale în această zi, vor putea depune cererea săptămânile viitoare și tot în zilele de luni până miercuri
. Noile drepturi la pensie se acordă începând cu luna următoare celei în care a fost depusă cererea şi actele necesare la organul teritorial de asigurări sociale.

Accesul în spaţiile închise va fi asigurat cu respectarea distanţei sociale. Vizitatorii vor fi admiși doar cu condiția că poartă mască de protecție și mănuși. Totodată, pentru siguranţa sanitară în incinta caselor teritoriale, după fiecare două ore de audiență a cetățenilor, timp de 10 minute, va fi efectuată dezinfecţia și aerisirea spaţiilor de primire.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.