CNAS a transferat banii pentru achitarea pensiilor și alocațiilor sociale

Casa Naţională de Asigurări Sociale aduce la cunoştinţă că astăzi, 1 aprilie, au fost transferate mijloace financiare în suma de 845 707,04 mii de lei pentru beneficiarii de pensii și alocații sociale, care primesc banii prin intermediul Poștei Moldovei. Totodată, CNAS reamintește că toate pensiile au fost indexate cu 4,83%, transmite IPN.

Tot astăzi, a fost efectuat către Poșta Moldovei și instituțiile bancare şi transferul suportului financiar în sumă de 50263,65 mii de lei, pentru beneficiarii de pensii cuantumul pensiei carora, conform legii, este mai mic decât cuantumul pensiei minime pentru categoria respectivă. Diferența dintre aceste cuantumuri se acoperă din mijloacele bugetului de stat.

De asemenea, a fost efectuat către Poșta Moldovei și instituțiile bancare transferul suportului unic în sumă de 2709,7 mii de lei pentru beneficiarii de toate tipurile de pensii şi de alocaţii sociale de stat stabilite până la 1 ianuarie 2020 al căror cuantum lunar nu depăşea 2 000 de lei. Banii sunt destinați persoanelor, care din diferite motive nu au ridicat banii.

CNAS menționează într-un comunicat de presă că, potrivit deciziei Comisiei pentru Situații Excepționale, Poșta Moldovei va asigura, începând cu 1 aprilie 2020, distribuirea la domiciliu, cu însoțirea unui angajat al structurilor Ministerului Afacerilor Interne, a pensiilor, alocațiilor sociale de stat și altor prestații sociale pentru beneficiarii de pensii pentru limită de vârstă și alocații sociale de stat pentru personae vârstnice. De asemenea, se va face achitarea prin intermediul oficiilor poștale a plăților sociale beneficiarilor, indiferent de viza de reședință sau domiciliu, asigurând regim fluidizat de acces al persoanelor și cu respectarea distanței sociale. Această măsură a fost luată în sprijinul și pentru sănătatea pensionarilor, categoria cea mai vulnerabilă la îmbolnăvire cu noul virus.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.