CNAS a transferat banii destinați familiilor cu copii

Banii destinați achitării indemnizațiilor pentru familiile cu copii au fost transferați de către Casa Națională de Asigurări Sociale, astăzi, 13 decembrie. Instituția îndeamnă beneficiarii de prestații sociale să ridice banii care li se cuvin până la 26 decembrie curent, de la prestatorii de servicii de plată, transmite IPN.

Astfel, pentru indemnizația de maternitate s-au transferat 47,8 de milioane de lei pentru peste 1700 de beneficiari, iar pentru cea paternală – 1,5 milioane de lei pentru circa 360 de beneficiari. Pentru indemnizația unică la nașterea copilului s-au transferat 22,7 de milioane de lei pentru circa 2900 de beneficiari.

Pentru indemnizația lunară pentru creșterea copilului până la împlinirea vârstei de trei ani s-au transferat 86,8 de milioane de lei pentru circa 47 de mii de beneficiari. Pentru indemnizația lunară pentru îngrijirea copilului până la împlinirea vârstei de doi ani s-au transferat 26,6 de milioane de lei pentru puțin peste 38 de mii de beneficiari.

CNAS susține că s-au făcut transferurile şi pentru toate prestațiile sociale cum ar fi compensații, alocații, inclusiv, ajutorul social și ajutorul pentru șomaj.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.