CMC nu a susținut repetat candidatura Irinei Gutnic la funcția de viceprimar

Consiliul municipal Chișinău a respins pentru a doua oară candidatura Irinei Gutnic la funcția de viceprimar al capitalei. În aceste condiții, Irina Gutnic poate fi desemnată prin dispoziția primarului, transmite IPN.

Potrivit legislației, viceprimarul este ales la propunerea primarului general prin decizia Consiliului municipal adoptată cu votul majorității consilierilor aleși. În cazul în care proiectul de decizie privind alegerea în funcția de viceprimar a candidaturii propuse este exclus de pe ordinea de zi la două ședințe consecutive de către CMC sau nu întrunește numărul necesar de voturi la două ședințe consecutive, primarul general numește viceprimarul prin dispoziție, care se aduce la cunoștința Consiliului.

Irina Gutnic este directorul SA „Apă-Canal Chișinău”. În perioada anilor 2003-2012, a activat în diferite funcții la Ministerul Finanțelor. De asemenea, a activat în calitate de șef de direcție la Curtea de Conturi, dar și în calitate de director general adjunct al Agenției Naționale pentru Soluționarea Contestațiilor.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.