Circulația în Ucraina cu numere transnistrene va fi posibilă până pe 10 ianuarie 2022

La solicitarea Chişinăului, Ucraina a amânat până anul viitor obligația pentru șoferii din regiunea transnistreană de a avea numere de înmatriculare neutre, pentru a putea merge în statul vecin. Acest termen a fost amânat deja de mai multe ori, iar obligația urma să intre în vigoare miercuri, 1 septembrie, transmite IPN, citând Radio Europa Liberă. 

Serviciul Vamal Odesa a anunțat că șoferii din regiunea separatistă a Republicii Moldova vor putea circula în Ucraina cu numere transnistrene până pe 10 ianuarie 2022.

„În urma apelului oficial al Ambasadei Republicii Moldova în Ucraina, permisiunea de a circula pentru vehicule din regiunea transnistreană a Moldovei, care nu au numere de înmatriculare neutre și stickere „MD” pe sticlă, este prelungită până la 10 ianuarie 2022”, se spune în comunicatul Serviciului Vamal Odesa.

Într-o postare pe Facebook referitor la acest subiect, Alexandru Slusari, ex-deputat din partea Platformei „Demnitate și Adevăr”, s-a arătat nedumerit de o asemenea decizie. „
Vreau să înțeleg cine a luat asemenea decizie. Nu am auzit să fie discutat subiectul în cadrul Guvernului. De ce aflăm informația atât de importantă de la serviciul vamal Odesa? Sunt curios să cunosc motivele acestei amânări, dacă informația este veridică. Ar fi a treia prelungire a termenului introducerii în Transnistria a plăcuților de înmatriculare neutre (nici nu măcar plăcuților moldovenești), a scris Alexandru Slusari pe pagina sa de Facebook.

Potrivit fostului deputat din partea Platformei DA, guvernările precedente au avut interese oligarhice obscure comune și dependența puternică a unor politicieni corupți de Moscova. Acum de ce guvernarea merge cu aceeași paradigma nocivă pentru Republica Moldova ?”, întreabă Alexandru Slusari.

Într-un comentariu la postarea lui Alexandru Slusari, un alt ex-deputat, ex-viceprim-ministru, Victor Stepaniuc, a scris că „problema plăcuțelor a fost decisă nu de partea moldovenească, dar în baza recomandărilor insistente la negocierile în cadrul formatului 5+2.În plus, e clar ca Guvernul Moldovei trebuie sa semneze peste 3-4 luni un Acord greu cu Gazpromul. Desigur, Moldova trebuie sa manevreze...”, a opinat Victor Stepaniuc.

„Nu cred că actuala guvernare ar avea voință de a-i pune în genunchi pe separatiști. Acum au mecanisme reale de a soluționa conflictul. Atenție, să priviți cum Dodon va face spume și va apăra separatismul spunând că doar rușii sunt garantul soluționării conflictului”, a scris, într-un alt comentariu, Nik Conoval.

Totodată, Victor Rebeja îi răspunde lui Alexandru Slusari: „Asta e politica... Bună ori nu prea, vom afla în timpul apropiat. Să se întoarcă Zelenski de la Washington, să treacă ceva timp și mai sunt aranjamente, care trebuie luate în vizor... Nu că aș fi încântat de cedările interminabile față de Tiraspol, aparent... Fiindcă în realitate e un joc cu rușii…”.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.