Cine este Vitalie Voznoi, candidat la șefia capitalei

Materialul face parte din campania de informare lansată de IPN, în care prezintă date biografice, informații despre venituri și avere, precum și experiența profesională a pretendenților la șefia capitalei.

Vitalie Voznoi este candidatul Partidului politic Partidul Stânga Europeană” la alegerile locale generale din municipiul Chișinău, la funcția de primar și cap de listă la funcția de consilier în CMC. Se regăsește pe poziția a șaptea în buletinul de vot. Este cunoscut drept activist civic, organizator și susținător al mai multor proteste față de ilegalitățile din Chișinău.

Candidatul are 44 de ani. Este născut în orașul Chișinău. A absolvit Academia de Studii Economice, specialitatea Managementului Întreprinderilor, obținând licența în 1997. Candidatul menționează în CV că limba rusă este limba maternă, însă vorbește fluent româna și engleza.

Administrează Inițiativa Civică „Orașul meu Drag”. În anul 2013, potrivit CV-ului, a „lucrat cu oamenii pe probleme organizaționale” în Proiectul social „Restabilim Chișinăul”. În perioada 2014-2018, a lucrat la consolidarea și dezvoltarea potențialului societății civile urbane în cadrul grupului de inițiativă a Consiliului Municipal de Participare și a dezvoltat proiecte la nivel de oraș cu Rețeaua Civică Urbană.

În 2018-2019 a fost unul dintre coordonatorii grupului de lucru pe probleme juridice în grupul de lucru pentru elaborarea de reglementări cu privire la animalele fără adăpost și cele domestice.

Candidatul mai precizează că a lucrat la „Komsomolskaia Pravda în Moldova” și a fost  director al Întreprinderii Individuale „V.Voznoi”, cu activități în domeniul transportului.

Vitalie Voznoi a hotărât să candideze la funcția de primar al capitalei după ce a fost susținut de către mai mulți reprezentanți ai societății civile. El spune că problemele orașului pe care le va include pe agenda sa de lucru în calitate de primar țin de transportul public, ecologie, spații publice și, desigur, activitatea administrației locale.

Pentru perioada 1 ianuarie 2017-31 decembrie 2018, candidatul declară venituri de peste 14 mii de lei din activități didactice, științifice și de creație. Are un teren pomicol moștenit și un teren pomicol obținut prin privatizare. De asemenea, este proprietarul unui apartament cumpărat și a unei cote părți dintr-un apartament obținut prin privatizare. Este proprietarul unui garaj moștenit. Are în proprietate trei automobile, două cumpărate și unul moștenit. Deține un cont bancar cu circa 200 de dolari.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.