Cine este Teodor Cârnaț, candidat la șefia capitalei

Materialul face parte din campania de informare lansată de IPN, în care prezintă date biografice, informații despre venituri și avere, precum și experiența profesională a pretendenților la șefia capitalei.

Născut în Holercani, raionul Dubăsari, Teodor Cârnaț este candidatul Partidului Politic „Voința Poporului” la alegerile pentru funcția de primar al capitalei. Candidatul se regăsește al treilea pe buletinul de vot.

Teodor Cârnaț are 47 de ani. În anul 1995, a devenit licenția al Facultății de Drept a Universității de Stat din Moldova și în 1998 a devenit licențiat în filologie, limba engleză, a Institutului de instruire continuă din cadrul USM.

În anul 1996, Teodor Cârnaț a devenit membru al Baroului Avocaților din Republica Moldova, iar din decembrie 2013 până în octombrie 2017, a fost membru al Consiliului Superior al Magistraturii. De-a lungul carierei profesionale, Teodor Cârnaț a fost avocat la mai multe instituții private și a predat dreptul în cadrul USM din poziția de conferențiar universitar. Din iunie 2011 până în decembrie 2013, Teodor Cârnaț a fost consilier municipal independent în cadrul Consiliului Municipal Chișinău.

În prezent, este profesor universitar la Facultatea de Drept al USM, deține funcția de evaluator/referent extern la Revista Tribuna Juridică, Departamentul de Drept al Academiei de Studii Economice București și este președinte al Seminarului Științific inter-universitar la specialitatea drept public de pe lângă USM. De asemenea, activează ca expert în cadrul Comisiei de Experți în drept public al Consiliului Național pentru Acreditare și Atestare.

Potrivit declarației de avere pentru ultimii doi ani, Teodor Cârnaț are venituri anuale de 218 000 lei din activitatea de profesor universitar la USM. Alți 14 000 de lei sunt venituri obținute din activități științifice, didactice și de creație efectuate la USEFS și AȘM. De asemenea, Teodor Cârnaț mai obține suma de 710 000 lei anual din darea în locațiune a unui spațiu locativ. Candidatul mai declară că se află în posesia unui automobil Wolkswagen Transporter în valoare de 25 000 lei și a unui autoturism Honda Jazz din 2005 în valoare de 35 000 lei.

Sub sloganul de campanie „Chișinăul – un dar de la Dumnezeu pe care îl vom valorifica”, Teodor Cârnaț își propune , în eventualitatea în care va ajunge primar, să ofere transport public gratuit
pentru toți elevii și studenții și să finanțeze de la bugetul municipal micul dejun nu doar pentru elevii din clasele primare, dar și pentru toți elevii, studenții și angajații sistemului de învățământ din municipalitate.

De asemenea, Teodor Cârnaț își propune să
reducă cheltuielile de întreținere a aparatului Primăriei și a instituțiilor subordonate acesteia cu 50% și să evalueze funcționarii din aparatul Primăriei și a instituțiilor subordonate acesteia, a conducerii întreprinderilor municipale, prin prisma integrității și a profesionalismului.

Teodor Cârnaț își propune finalizarea construirii drumului de ocolire a orașului, construirea de intersecții-denivelate în punctele cu circulație intensivă, construirea de parcări gratuite la intrările în capitală pentru transport privat.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.