Cinci remorci vor mai fi procurate de municipalitate pentru transportarea frunzelor

Cinci remorci vor mai fi procurate, anul acesta, de către autoritățile locale din Chișinău pentru transportarea frunzelor. La momentul actual, în dotarea serviciilor specializate sunt 35 de astfel de utilaje. Remorcile sunt pentru cele 40 de tractoare implicate în proces, a declarat pentru IPN şeful Secției amenajare și salubrizare a Direcției generale locativ-comunală și amenajare (DGLCA), Vasile Efros.

Imediat cum vor fi adunate, frunzele vor fi evacuate la Pruncul. Dacă se va întâmpla să rămână pentru a doua zi, cei care vor arunca deșeuri peste grămezile cu frunze vor fi sancționați, spune Vasile Efros.

„Orice deşeu aruncat în spaţiul public, inclusiv în grămezile de frunze, înseamnă încălcarea Regulamentului privind salubrizarea. Amenda, conform Codului Contravenţional, este de până la 1800 de lei pentru persoanele fizice”, a precizat responsabilul de la DGLCA.

Colectarea frunzelor începe, de obicei, după primul îngheţ. La transportarea lor vor fi implicate 40 de tractoare. Dacă Direcţia generală locativ-comunală și amenajare nu face față volumului de frunze, se implică şi Regia Autosalubritate.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.