Cinci protestatari de la protestul veteranilor au fost escortați la sectorul de poliție

Altercații în fața Parlamentului între veteranii războiului de la Nistru și poliție, după ce primii ar fi încercat să instaleze corturi în fața legislativului în cadrul unei acțiuni de protest. Mai mulți veterani au fost duși la sectorul de poliție.

Solicitată de IPN, ofițerul de presă al Inspectoratului General al Poliției, Diana Fetco, a menționat că polițiștii au condus la sectorul de Poliție Buiucani cinci persoane, care urmează a fi identificate și documentate. Ofițerul de presă nu a putut să spună, la această etapă, motivele acestei acțiuni.

Veteranii au venit la Parlament pentru a înmâna președintei Parlamentului revendicările și pachetele de propuneri privind „ameliorarea situației social-economice” a țării. Veteranii au acuzat că mai mulți colegi de-au lor au fost intimidați la ei acasă pentru a nu veni la protest, iar mai multe mijloace de transport au fost oprite în drumul lor spre capitală.

În timp ce protestul încă avea loc, Parlamentul a votat în lectură finală proiectul care prevede includerea veteranilor în categoria persoanelor pentru care asigurarea medicală este plătită de stat.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.