Cinci moțiuni au fost depuse în Parlament în sesiunea de primăvară. Una nu a fost admisă

Cinci moțiuni au fost depuse în Parlament în sesiunea de primăvară 2020. Dintre acestea, patru moțiuni au intrat în procedură legislativă, iar una nu a fost admisă, arată raportul statistic al instituției legislative, citat de  Direcția generală comunicare și relații publice a Parlamentului.

Din cele patru moțiuni intrate în procedură legislativă, tei au fost moțiuni simple, iar una – de cenzură. Niciuna dintre ele nu a trecut, transmite IPN.

Moțiunea de cenzură a fost înregistrată de Platforma DA, fiind examinată în plen în data de 20 iulie. Pentru demiterea Guvernului Chicu au votat 46 de deputați, fiind necesare cel puțin 51 de voturi.

Majoritatea parlamentară nu a susținut nici demisia ministrei sănătății, muncii și protecției sociale, Viorica Dumbrăveanu. Moțiunea simpla înaintată de deputații Grupului Parlamentar Pro Moldova și ai Partidului Politic Șor, supusă examinării la 10 iulie, nu a întrunit numărul necesar de voturi.

Mai devreme, pe 12 martie, a fost respinsă și moțiunea asupra activității MEI.

Nu a fost admisă în procedură în procedură legislativă o moțiune simplă adresată Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene. Aceasta a fost depusă de către deputații Partidului Politic Demnitate și Adevăr și Partidului Acțiune și Solidaritate în data de 13 februarie, dar Biroul permanent al Parlamentului a constatat încălcări de procedură. La început de martie, deputații Platformei DA au înaintat o moțiune simplă repetată. Un demers în acest sens a fost înaintat Biroului permanent al Parlamentului de către deputatul Alexandru Slusari, vicepreședinte al partidului. Moțiunea nu a trecut.

În acest an, sesiunea de primăvară a început la 3 februarie și s-a încheiat la 20 iulie.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.