Cinci figuranți ai dosarului „Tomograf” au primit mandate de arest

Cinci figuranți ai dosarului „Tomograf” au primit mandate de arest preventiv. Deciziile au fost emise astăzi, 1 august, de către Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani, transmite IPN.

Șeful secției Radiologie a Centrului de Diagnosticare Medicală din Capitală a primit 30 de zile de arest în izolatorul CNA. Avocatul medicului a declarat că va contesta decizia instanței. Tot 30 de zile au primit alți doi medici.

Un alt colaborator medical a primit 25 de zile de arest. Femeia nu a dorit să răspundă la întrebările presei. Încă o persoană implicată a primit mandat de arest pe un termen de 20 de zile.

Al șaselea învinuit a fost plasat în arest la domiciliu pentru 30 de zile. A șaptea persoană implicată este cercetată în libertate pentru că a colaborat cu organul de urmărire penală.

Procurorul pe caz, Dorin Compan, a menționat că inculpații riscă până la zece ani de închisoare, amendă și privarea de dreptul de a ocupa anumite funcții.

Cei șapte sunt cercetați pentru abuz în serviciu și corupere pasivă. Aceștia ar fi instituit o schemă infracțională de estorcare a banilor de la pacienții asigurați pentru a-i supune investigațiilor imagistice și de tomografie computerizată.

În cadrul perchezițiilor efectuate de către ofițerii de urmărire penală au fost ridicate sume de bani în diferită valută, estimate la șapte milioane de lei. Banii au fost ridicați din birourile de serviciu ale medicilor, de la domiciliile lor, precum și din casetele metalice depuse în două bănci comerciale din capitală. Procurorii vor decide asupra aplicării sechestrului după ce vor analiza probele acumulate.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.