Cinci elicoptere din Moldova participă la localizarea incendiilor din Turcia

Cinci elicoptere ale unei companii private din Republica Moldova participă la operațiunea de localizare a incendiilor din regiunea Mării Mediterane din sudul Turciei, anunță Biroul de presă al Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene, citat de IPN.

Conform Ambasadei Republicii Moldova la Ankara, echipajele de zbor sunt compuse din cetățeni ai Republicii Moldova și ai Ucrainei. Toate cele 26 de persoane, membri ai echipajului sunt în siguranță și contribuie la stingerea incendiilor forestiere din regiunile afectate.

Ministerul de Externe precizează că moldoveni care se confruntă cu o situație dificilă, specială, sau cu un caracter de urgență̆, au la dispoziție telefonul de urgență al Ambasadei Republicii Moldova la Ankara + 90 538 687 21 01 și numărul de urgență al Consulatului general al Republicii Moldova la Istanbul +90 535 983 01 73.

Peste 150 de incendii de vegetație au izbucnit săptămâna trecută în sud-vestul Turciei. Acesta este cel mai grav episod de incendii de vegetație din ultimii ani, flăcările fiind alimentate de temperaturile deosebit de ridicate, umiditatea redusă ți vântul intens. Opt persoane și-au pierdut viața în aceste incendii, iar alte câteva mii au fost evacuate, inclusiv turiști. La stingerea incendiilor s-au alăturat avioane din Spania ți Croația, Rusia, Iran, Ucraina și Azerbaidjan.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.