Cinci autobuze din lotul de 100 de unități au ajuns la Chișinău

Primele cinci autobuze noi din lotul de 100 de unităţi de transport de model ISUZU au ajuns ieri la Chișinău, a anunțat Ion Ceban, primarul general al municipiului Chișinău, pe o rețea de socializare, transmite IPN.

Autobuzele sunt dotate cu sistem de aer condiționat, podea joasă cu platformă retractabilă, care  asigură accesul persoanelor cu necesităţi speciale. Termenul de garanție al unităților de transport este de 6,5 ani, perioadă în care producătorul va asigura și mentenanța unităților de transport.

Conform contractului de achiziționare, în perioada următoare vor fi livrate alte 28 de unități de transport, iar restul vor ajunge la Chișinău până la finele anului. Costul total al autobuzelor este de circa 12,5 milioane de euro.

Totodată, până la sfârșitul săptămânii vor fi livrate și 10 autobuze VDL din Olanda, din lotul celor 58 de autobuze cu parcurs, achiziționate de municipalitate. Până în prezent, în Parcul Urban de Autobuze au ajuns 18 autobuze cu parcurs de model VOLVO și MAN din Norvegia. Potrivit primarului Ion Ceban, primele patru dintre aceste autobuze au fost deja distribuite pe diferite rute în suburbii, acolo unde necesitatea de transport public este una stringentă.

Toate unitățile de transport vor trece testarea tehnică, apoi vor fi repartizate pe rutele municipale în oraș și în suburbii.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.