Chișinăul va găzdui un festival al tinerilor meșteșugari

Un festival al tinerilor meșteșugari va avea loc în capitală duminică, 3 iulie. Proiectul vine să promoveze valorile naționale și meșteșugăritul în rândul tinerilor şi să le ofere doritorilor posibilitatea să-și reprezinte lucrările confecționate de ei, a anunțat primarul Ion Ceban, transmite IPN.

Festivalul are ambiția de a prezenta specificul local şi regional al obiectelor de artizanat, de a recupera şi valoriza memoria meşteşugăritului în rândul tinerilor (comunicată prin obiecte, imagini şi istorie orală), ca un sistem de transmitere şi împărtăşire a identității culturale. Totodată, evenimentul își propune să ofere tinerilor meşteşugari o platformă de promovare, dezvoltare şi învățare a bunelor practici, precizează edilul.

La eveniment sunt invitaţi să participe toți tinerii meșteșugari care au lucrări inedite. Pentru înregistrare, ei vor trebui să completeze un formular.

În cadrul evenimentului, se vor desfășura lecții de master-class, workshop-uri, vor fi și zone pentru copii și un concert cu program special pentru tineri.

Actuala ediția a Festivalului Tinerilor Meșteșugari va avea loc în Parcul „Alunelul” din sectorul Buiucani al capitalei, între orele 11.00-22.00. Ediția de anul trecut a festivalului a întrunit peste 40 de tineri și meșteri populari.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.