Chișinăul și Tiraspolul urmează să găsească „de urgență” soluții privind circulația transportului spre Ucraina

Instituțiile responsabile de la Chișinău și Tiraspol urmează să găsească „de urgență” soluții pentru a nu permite înrăutățirea situației legate de circulația transportului spre Ucraina pentru automobilele cu numere moldovenești și eventualele dificultăți pentru cetățeni. Declarația aparține președintelui Igor Dodon, făcută în urma unei convorbiri telefonice cu liderul de la Tiraspol, Vadim Krasnoselskii, transmite IPN.

„În mod categoric, cetățenii de pe ambele maluri ale Nistrului nu trebuie să fie afectați, iar in rezultatul dialogului dinte Chișinău și Tiraspol toate subiectele și situațiile dificile vor fi soluționate”, a scris Igor Dodon pe o rețea de socializare.

Și vicepremierul pentru reintegrare, Alexandru Flenchea, a venit cu o reacție ca urmare a deciziei Tiraspolului de a interzice accesul, începând cu 24 ianuarie, a automobilelor cu numerele de înmatriculare ale Republicii Moldova, prin punctele de trecere controlate de administrația de la Tiraspol. Măsura este drept răspuns la restricțiile impuse de partea Chișinăului cu privire la vehiculele transnistrene. Potrivit vicepremierului pentru reintegrare, decizia Chișinăului de a suspenda în regim de testare regimul de trecere a frontierei pentru automobilele care nu sunt înmatriculate conform prevederilor legislației naționale este o măsură de temporară.

„Aceasta ne va permite sa vedem câți șoferi care călătoresc peste hotarele țării încă nu beneficiază de oportunitatea plăcuțelor neutre și cu cine urmează să lucrăm. Facem analize, ajustăm resursele pentru ca toți deținătorii de autoturisme să intre în legalitate și să se bucure de libertatea de circulație”, a scris pe Facebook Alexandru Flenchea.

Poliția de Frontieră a Republicii Moldova a sistat, începând cu data de 10 ianuarie curent, aplicarea excepției temporare privind măsurile de control a autoturismelor din regiunea transnistreană a Republicii Moldova. Astfel, conducătorii auto care doresc să traverseze frontiera de stat trebuie să se conformeze Legii cu privire la înmatricularea unor mijloace de transport și modificarea unor acte legislative.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.