Chișinăul propune Tiraspolului desfășurarea unei ședințe în formatul 1+1

Chișinăul a transmis o scrisoare Tiraspolului pentru desfășurarea ședinței în formatul 1+1 pe data de 30 iulie, la nivelul reprezentanților politici în problematica transnistreană. Despre aceasta a comunicat viceprim-ministra pentru reintegrare Cristina Lesnic, care a avut astăzi, 23 iulie, o întrevedere de lucru cu șeful Misiunii OSCE în Republica Moldova, Claus Neukirch, transmite IPN.

În cadrul discuțiilor Cristina Lesnic a menționat că în cadrul ședinței în formatul 1+1 ar urma să fie discutate subiectele din Pachetul Berlin Plus, precum și alte subiecte actuale de pe agenda procesului de negocieri dintre Chișinău și Tiraspol, în particular în cadrul evenimentelor produse ca urmare a gestionării situației epidemiologice.

Chișinăul a demonstrat constructivism și abordare pragmatică în ceea ce privește onorarea obligațiilor pozitive față de cetățenii domiciliați în regiunea transnistreană, a declarat Cristina Lesnic, menționând și măsurile întreprinse întru transferarea pacienților de pe malul stâng aflați în stare gravă la centrele medicale de calitate situate pe malul drept.

Cristina Lesnic a mai spus că procesul de documentare a populației din regiunea transnistreană cu acte confirmative a nașterii și decesului, din martie 2020, a scăzut considerabil comparativ cu solicitările de același tip din anii precedenți. Acest lucru a avut loc pe motivul restricțiilor de circulație impuse de către partea transnistreană sub pretextul pandemiei.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.