Chișinăul participă la întâlnirea globală a Programului „Parteneriate pentru Orașe Durabile”

Primarul Chișinăului, Ion Ceban ,și viceprimarul Ilie Ceban participă, la Barcelona, la cea de-a doua întâlnire globală a Programului „Parteneriate pentru Orașe Durabile”, care adună reprezentanți din peste 100 de orașe și municipii. Adunarea are loc într-un moment important, deoarece pentru multe dintre cele 57 de parteneriate dintre orașe 2024 va fi ultimul an de implementare, a precizat primarul Ion Ceban, transmite IPN.

Potrivit lui Ion Ceban, reuniunea de la Barcelona este o bună ocazie pentru orașe de a face un bilanț, de a prezenta rezultatele parteneriatelor și de a veni cu recomandări privind sustenabilitatea și continuitatea acestor programe, ținând cont de schimbările importante recente în politica de dezvoltare a UE, cum ar fi „geografizarea” ajutorului UE și lansarea Strategiei „Global Gateway”. Cea de-a doua întâlnire globală este o mare ocazie și de a celebra realizările parteneriatelor de cooperare descentralizată și de a trasa un curs către un viitor mai durabil pentru orașe.

„Parteneriate pentru Orașe Durabile” este un program inovator stabilit în 2018 și susținut de UE pentru a favoriza schimburile de experiență între autoritățile locale ale UE și țările partenere în jurul provocărilor comune. Municipiile participante își pot stabili propriile priorități în cadrul unui set de teme largi, adică guvernarea urbană. În cadrul vizitei sunt planificate inclusiv mai multe întrevederi.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.