Chișinăul își sărbătorește Hramul

Programul acțiunilor și manifestărilor cultural-artistice organizate de către Primăria municipiului Chișinău dedicate sărbătorii „Hramul orașului Chișinău” au debutat la ora 08.00, cu depuneri de flori la Monumentul Domnitorului Ștefan cel Mare și Sfânt din centrul capitalei. La Catedrala Mitropolitană „Nașterea Domnului” a fost organizată o liturghie, transmite IPN.

Către ora 10.30, locuitorii și oaspeții capitalei sunt chemați la inaugurarea oficială a sărbătorii, eveniment care va avea loc în scuarul Catedralei Mitropolitane „Nașterea Domnului”. Totodată, pe aleile Scuarului Catedralei vor fi organizate expoziții de artizanat, floristică, carte, pictură și grafică. De-a lungul bulevardului Ștefan cel Mare și Sfânt, de la ora 11.30, secțiile cultură, tineret și sport ale preturilor de sector vor desfășura programe de agrement.

De la ora 12.00 și până la ora 15.00, în Piața Marii Adunări Naționale va fi organizat un spectacolul muzical-coregrafic cu genericul: „Chișinău – primăvara copilăriei”. La ora 13.00, în incinta Sălii cu Orgă, va avea loc ceremonia de înmânare a Premiului municipal de merit pentru anul 2019. Tot acolo, la ora 14.00, corul „Kalevi Kammerkoor” din Estonia va susține un recital.

De la ora 15.30, pe scena din PMAN Orchestra de cameră a școlii de muzică din orașul Iavne, Israel va susține un recital. În Grădina  Publică „Ștefan cel Mare și Sfânt”, începând cu ora 16.00, vor fi organizate activități de divertisment pentru persoanele de vârsta a III-a cu participarea fanfarei Direcției parcurilor de cultură și odihnă a municipiului Chișinău.

Programul manifestărilor vor continua în PMAN de la ora 16.40, cu spectacolul muzical: „Odă Chișinăului...” susținut de către Lidia Botezatu, Radu Dolgan, Victoria Lungu, Roxana, Serj Kuzenkoff, Vladimir Fotescu şi Rodica Aculova. De la ora 18.00, în cadrul spectacolului: „Chișinău, orașul meu…” vor evolua Iurie Sadovnic, Ana Cernicova, Silvia Grigore, Geta Burlacu, Brio Sonores, Cornelia Ștefăneț, Corina Țepeșm Costi Burlacu, Marin Gheraș, acompaniați de Philarmonic Proactiv orchestra, dirijor – Mihai Agafița.

Hora Chișinăului va începe la ora 20.00, cu orchestra municipală de muzică populară condusă de frații Vasile și Vitalie Advahov. În cadrul spectacolului vor evolua Zinaida Julea, Mihai Ciobanu, Nicolae Glib, Maria Iliuț, Adriana Ochișanu, Vali Boghean, Doina Sulac, Igor Cuciuc, Cristina Ceauș, Lucia Bejenari, Tatiana Martin, Olesea Olteanu, Olivia Cheptea, Iualian Corochi, Cristi Tractor, Ansamblul etnofolcloric Plăieșii.  Invitați speciali sunt Andra, Fuego și fanfara Ciocârlia, România.

Programul manifestărilor se va încheia la ora 23.00, cu spectacol pirotehnic – Te salut.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.