Chișinăuienii vor fi informați despre beneficiile sistemului centralizat de termoficare

Avantajele și beneficiile sistemului centralizat de termoficare, serviciu prestat în Chișinău de către întreprinderea Termoelectrica, vor fi aduse la cunoștința chișinăuienilor în cadrul unei campanii de comunicare, care a fost prezentată miercuri, 9 octombrie. În cadrul campaniei, timp de șase luni, vor fi distribuite pliante informative, vor fi organizate întâlniri cu locatarii și vor fi difuzate spoturi la radio și TV, transmite IPN.

Veaceslav Eni, directorul general Termoelectrica, a spus că, de patru ani, întreprinderea pe care o conduce trece printr-un amplu proces de modernizare, pentru a răspunde necesităților oamenilor. Potrivit directorului, campania de comunicare este parte a Proiectului Îmbunătățirea Eficienței Sistemului de Alimentare Centralizată cu Energie Termică (SACET), finanțat de Banca Mondială, menit să informeze consumatorii despre cele mai sigure și eficiente soluții de termoficare și impactul acestora asupra oamenilor, mediului și securității energetice a țării.

Veaceslav Eni spune că, pentru a răspunde nevoilor oamenilor și a fi mai aproape de oameni, Termoelectrica a modernizat peste 130 km de conducte termice, a instalat circa 500 de puncte termice individuale. De asemenea, a reutilat stațiile de pompare, dar și sursele de producere cu utilaje moderne, eficiente energetic, pentru a asigura consumatorii cu servicii calitative. „Termoelectrica este o companie centrată pe consumatori, iar lansarea tuturor proiectelor de modernizare a pornit de la acest obiectiv”, a spus Veaceslav Eni.

Sandu Ghidirim, expert principal al Oficiului Băncii Mondiale și șef de echipă al proiectului, a menționat că sistemul termoenergetic de la Chișinău este unul modern, iar acest lucru s-a reușit în-un timp foarte scurt, datorită unei echipe consolidate. Succesele obținute se datorează interesului față de confortul consumatorilor.

Alexandra Can, director de întreprindere care a implementat sistemul de termificare pe orizontală, spune că acum angajații vin mai cu tragere de inimă la muncă, deoarece este cald. Consumul de agent termic poate fi gestionat de sine stătător, iar ca rezultat factura este mai mică.

Termoelectrica, fondată în 2015 în urma comasării întreprinderilor CET-1, CET-2 și Termocom, asigură cu energie termică peste 4400 de imobile din municipiul Chișinău.

  • Veaceslav Eni despre modernizarea Termoelectrica
  •     0

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.