Chișinăuienii sunt îndemnați să-și planifice cu rezervă timpul pentru a evita întârzierile

Pentru a evita eventualele întârzieri, locuitorii din Chișinău sunt îndemnați să-și planifice cu rezervă timpul de ieșire din casă pentru deplasarea la serviciu sau însoțirea copiilor la școală și grădiniță. Totodată, locuitorii capitalei care utilizează microbuzele sunt îndemnați să se deplaseze în măsura posibilităților cu troleibuzul și autobuzul. Cu acest apel vine Primăria capitalei în contextul protestului anunțat de transportatorii care administrează rutele municipale cu sistarea circulației până la ora 10.00, transmite IPN.

Cetățenii, care locuiesc în zonele unde operează rutele de maxi-taxi și dispun de transport privat, sunt chemați, după caz, să ajute cu transportarea colegilor, prietenilor, rudelor spre centrul orașului sau până la cele mai apropiate stații.

Autoritățile publice locale vor întreprinde o serie de acțiuni, pentru asigurarea cu transport public a zonelor și cartierelor afectate. În context, numărul unităților de troleibuze și autobuze va fi suplinit pe cele mai aglomerate sectoare unde operează cursele de maxi-taxi. Frecvența circulației autobuzelor și troleibuzelor va fi majorată.

În context, primarul general al capitalei, Ion Ceban a menționat că argumentele municipalității față de transportatorii privați rămân aceleași. „Solicităm trecerea acestui tip de transport în cadrul legal, încheierea contractelor noi de prestarea a serviciilor cu municipalitatea, stabilirea costului vehicul-km, crearea condițiilor bune în transportul public, respectarea condițiilor contractuale și graficul de lucru, acceptarea taxării electronice și introducerea biletului unic electronic. Respectiv, cât aceste lucruri nu se întâmplă, Primăria nu poate accepta majorări de prețuri”, a declarat edilul, citat într-un comunicat de presă al Primăriei.

Microbuzele de pe rutele din capitală nu vor circula astăzi, 24 februarie, până la ora 10.00. Transportatorii care administrează rutele au anunțat o acțiune de protest ca urmare a ,,reacțiilor primarului general de Chișinău și ale viceprimarilor la solicitările transportatorilor”. Potrivit președintelui Consiliului Asociației Patronale a Operatorilor de Transport Auto, Oleg Alexa, dimineață nu va fi efectuată nicio cursă, pe nicio rută. Șoferii își vor relua munca după ora 10.00.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.