Chișinău: compensaţii la plata facturilor pentru încălzire se vor face și în acest an

În municipiul Chişinău, compensaţii în mărime de 40% la plata facturilor pentru resursele energetice și serviciile comunale în sezonul rece se vor da și în acest an. Potrivit regulamentului aprobat de consiliul municipal Chișinău, sunt eligibile familiile al căror venit mediu lunar este mai mic de 3000 de lei per persoană sau 5000 de lei în cazul familiilor tinere. Estimativ, este vorba de 22 de mii de beneficiari, transmite IPN.

La calcularea venitului  familiilor solicitante de compensații se iau în considerare veniturile tuturor persoanelor cu viză de domiciliu pe adresa solicitantului și cei care locuiesc împreuna, fără viză. Persoanele care au în proprietate două sau mai multe locuințe pe teritoriul capitalei nu pot beneficia de compensație.

Peroanele care au primit și anul trecut compensaţii nu mai trebuie să trimită repetat cereri. Vor depune cerere doar persoanele care nu au beneficiat până acum de acest ajutor, dar și cele la care au survenit schimbări familiale sau schimbări ale venitului global per persoană.

Plățile din facturi vor fi recalculate automat.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.