Cetățenii vor putea face programări online la serviciile medicale de înaltă performanță

Cetățenii vor putea face programări online la serviciile medicale de înaltă performanță prin libera alegere a prestatorului. Acest lucru va fi posibil datorită unui sistem informațional lansat recent în regim pilot de către Compania Națională de Asigurări în Medicină. La accesarea sistemului informațional, și medicii vor putea să identifice persoana în baza de date a CNAM, să verifice statutul de asigurat sau neasigurat al acesteia, transmite IPN.

Prin intermediul SIRSM, va putea fi efectuată și programarea în regim online la serviciile medicale respective, accesând pagina electronică a sistemului. Această procedură va putea fi înfăptuită de persoana căreia i-au fost prescrise serviciile medicale, iar în cazul în care pacientul nu utilizează computerul, programarea va fi făcută de medicul care a emis biletul de trimitere.

Sistemul poate fi accesat de la computer sau de pe orice dispozitiv conectat la Internet, fără a fi necesară instalarea de aplicații sau programe suplimentare. Baza de date va fi actualizată în mod continuu cu informații despre serviciile medicale prescrise de medici, programările efectuate de aceștia și de pacienți, numărul și volumul de servicii contractate și executarea în timp real a serviciilor în conformitate cu contractul încheiat cu instituția medicală.

Acest sistem va fi utilizat până la finele anului în regim pilot.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.