Cetățenii sunt îndemnați să evite traseul Chișinău-Bulboaca în perioada 31 mai-2 iunie

Autoritățile îndeamnă cetățenii ca în zilele de 31 mai, 1 și 2 iunie să-și planifice din timp traseul de deplasare prin capitală, ținând cont de informațiile oficiale. De asemenea, să evite arterele principale ale capitalei, precum și zonele cu acces limitat temporar. O altă recomandare este să evite deplasarea pe traseul Chișinău-Bulboaca în intervalele de timp care vor fi anunțate, transmite IPN.

Inspectoratul General al Poliției reamintește că Summitul Comunității Politice Europene, care va întruni în jur de 50 de șefi de guverne și state ale Uniunii Europene, va avea loc la Castelul Mimi din satul Bulboaca, raionul Anenii Noi.

Oamenii legii îndeamnă, de asemenea, cetățenii să aibă la dispoziție un document de identitate pentru a putea fi legitimați de către organele de drept. La fel, să dea dovadă de calm, înțelegere și flexibilitate.

Autoritățile au mai anunțat că, pentru a asigura securitatea aeronautică, toate zborurile aeronavelor civile vor fi interzise pe întreg spațiul aerian al Republicii Moldova pentru intervalul de timp 1 iunie ora 00.00 (ora locală) până pe 2 iunie ora 07.00 (ora locală), excepție făcând aeronavele oficiale. În cazul aeronavelor fără pilot (drone) civile, interdicția de zbor este pentru perioada 31 mai ora 00.00 (ora locală), până pe 2 iunie ora 07.00 (ora locală).

De asemenea, începând cu 15 mai, parcarea auto din preajma Aeroportului Internațional Chișinău va activa în regim special până în data de 25 mai, perioadă în care parcarea transportului auto la etajele inferioare va fi interzisă. Etajul superior va fi disponibil pentru parcare, însă, în perioada 25 mai-2 iunie (până la 07.00 ora locală) accesul în parcarea Aeroportului va fi interzis pe toate nivelele.

Republica Moldova este gazda Summitului Comunității Politice Europene care se va desfășura la 1 iunie 2023. În premieră, 50 de președinți, prim-miniștri și înalți oficiali europeni vor vizita Republica Moldova pentru a pune în discuție problemele-cheie ale continentului: securitatea, stabilitatea și cooperarea.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.