Certificatul de vaccinare poate fi verificat sau descărcat în format electronic

Persoanele vaccinate împotriva COVID-19 pot descărca sau verifica certificatul de vaccinare în format electronic, începând de astăzi. Opțiunea este posibilă pe platformele vaccinare.gov.md și certificate-covid.gov.md, transmite IPN.

Denis Cernelea, secretar de stat la Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale (MSMPS), a precizat că certificatul de vaccinare conține două identificatoare de tip QR code, iar textul certificatului este în trei limbi (română, rusă și engleză).

Certificatul de vaccinare, cu toate elementele de securitate, corespunde integral prevederilor Uniunii Europene și practic a tuturor statelor care au reușit deja să digitalizeze certificatul de vaccinare. Nu este o problemă în utilizarea acestuia în unul din state. Certificatul de vaccinare nu are termen de valabilitate, cel puțin, la această etapă nu se poate vorbi despre acest lucru, a declarat Denis Cernelea.

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale a pregătit și publicat un tutorial video pentru facilitarea procedurii de descărcare a certificatului. Acesta a fost realizat în cadrul proiectului Băncii Mondiale „Răspuns de urgență la COVID-19 în Republica Moldova”.

De la începutul campaniei de vaccinare, în Republica Moldova, au fost administrate peste 895 de mii de doze de vaccin. Pentru administrarea vaccinului, oamenii se pot adresa la medicul de familie sau se pot programa la vaccinare prin intermediul platformei www.vaccinare.gov.md.

 

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.