Certificate COVID se vor cere în toate spațiile închise care nu sunt servicii esențiale

Comisia extraordinară naționale pentru sănătate publică va veni, joi dimineață, cu măsuri noi în vederea controlului infecției de coronavirus. Se va cere certificatul COVID-19 în toate spațiile închise care nu sunt servicii esențiale. Declarația a fost făcută de premierul Natalia Gavrilița, într-o conferință de presă, transmite IPN.

„Acum se discută care vor fi serviciile esențiale care nu vor necesita certificat COVID. În rest se va cere peste tot certificatul”, a precizat premierul.

Tulpina Omicron are deja răspândire comunitară și în Republica Moldova, fiind mai contagioasă decât tulpina Delta. În țară se atestă o creștere a numărului cazurilor de infecție și se așteptă că vor fi mai multe îmbolnăviri decât în valurile precedente. Măsurile de protecție bazate pe cadrul de alertă nu mai sunt suficiente, a notat primul ministru.

Natalia Gavrilița a precizat că Guvernul și-a trecut activitatea pe online și a dat dispoziție ca 70% din personalul instituțiilor publice din subordineaexecutivului să lucreze de acasă.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.