Centrul municipal de Tineret a fost deschis la Buiucani

O nouă filială a Centrului municipal de Tineret a fost inaugurată ieri, 23 iunie, în sectorul Buiucani, strada Ghidighici 3. Este un spațiu multifuncțional, prietenos tinerilor, unde adolescenții se vor dezvolta, vor învăța și vor face voluntariat. Centrul vine să unească tinerii din Chișinău și din Ucraina și să fortifice relațiile între adolescenți și municipalitate, a menționat primarul general, Ion Ceban, prezent la eveniment, transmite IPN.

Edilul a remarcat că Centrul se află într-un loc atractiv pentru tineri, precizând că acesta este amplasat într-un parc cu mai multe zone de agrement și terenuri sportive. „Vreau să fim prietenii unii cu alții, mă refer la Executiv, Primăria municipiului Chișinău, Pretura sectorului Buiucani, subdiviziunile Primăriei, în special Direcția educație, tineret și sport, directorii instituțiilor care sunt în preajmă”, a afirmat oficialul.

„Noi vom munci în fiecare zi ca Centrul să fie prietenos pentru tineri. Cu siguranță, o să facem lucruri mărețe pentru tineri, pentru că sectorul de tineret în Chișinău s-a schimbat foarte mult în ultima perioadă, dar asta este doar începutul”, a spus directorul Centrului municipal de Tineret Chișinău, Petru Grecu.

Șeful adjunct al Direcției generale educație, tineret și sport, Andrei Pavaloi, a vorbit despre importanța Sondajului municipal sociologic privind identificarea necesităților tinerilor, „Vreau să fiu auzit!”, organizat de echipa Centrului
municipal de Tineret Chișinău. „Astfel de sondaje urmează să fie periodic făcute ca să testăm dorința tinerilor, să le oferim ceea ce vor, dar nu ceea ce credem noi că este bine pentru tineri. Această este foarte important”, a declarat șeful adjunct al Direcției.

Centrul municipal de Tineret deschis în sectorul Buiucani a fost dotat și amenajat în cadrul proiectului implementat de Centrul de Informare și Resurse „Pro Bono”, în parteneriat cu Primăria municipiului Chișinău și Centrul municipal de Tineret Chișinău, cu suportul financiar UNICEF Moldova.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.