Centrul comercial Shopping MallDova a fost distins cu Premiul „Panglica roşie”

 

Centrul comercial Shopping MallDova a fost distins cu Premiul „Panglica roşie”

Chişinău, 2 decembrie 2010
Centrul comercial Shopping MallDova a fost distins cu Premiul „Panglica Roşie” de către Ministerul Sănătaţii în colaborare cu Liga Persoanelor care trăiesc cu HIV/SIDA în Moldova, la categoria “Cea mai bună organizaţie a sectorului privat care a contribuit la răspunsul naţional HIV/SIDA”.

“Panglica roşie” reprezintă simbolul global al mişcării împotriva HIV/SIDA. Premiul este proiectat pentru a onora şi celebra iniţiativele extraordinare din partea persoanelor şi comunităţilor ce demonstrează implicare şi liderism în reducerea răspândirii şi impactului maladiei SIDA la nivel naţional.

Pe parcursul anilor 2009-2010, Shopping MallDova a susţinut o serie de iniţiative din partea persoanelor şi organizaţiilor non-guvernamentale în cadrul răspunsului naţional la HIV/SIDA. Anul trecut, Shopping MallDova în parteneriat cu trei organizaţii non-guvernamentale: “Viaţa Nouă”, „Mamele pentru viaţă”, Reprezentanţa din Republica Moldova a „Fundaţiei SIDA Est-Vest”  şi echipa proiectului „dance4life” a organizat timp de trei zile diverse acţiuni de promovare a sănătăţii, dedicate Zilei Mondiale de Luptă împotriva HIV/SIDA. Voluntarii au distribuit materiale informaţionale şi au discutat cu vizitatorii mall-ului despre importanţa practicării modului sănătos de viaţă şi protejarea faţă de infecţia HIV, au prezentat materiale audio şi video pe acest subiect şi au colectat donaţii pentru procurarea cadourilor de Crăciun pentru copiii HIV-pozitivi şi cei afectaţi de HIV/SIDA din Republica Moldova. De asemenea, voluntarii au prezentat elementele de dans „dance4life” – simbolul internaţional de implicare a tinerilor în protejarea propriei sănătăţi şi stoparea răspândirii infecţiei HIV.

În luna iulie a acestui an, galeria de arta din mall a găzduit expoziţia “Viaţa învinge”, organizată de Fundaţia AFEW. Expoziţia a avut drept scop motivarea şi inspirarea pentru continuarea activităţilor de combatere a răspândirii infecţiei HIV, combaterea stigmei şi discriminării faţa de persoanele care trăiesc cu HIV. Vizitatorii din mall au avut posibilitatea să admire o expoziţie frumoasă despre fericire, optimism şi dragoste de viaţă.

Şi în acest an, pe 1 decembrie, Shopping MallDova a marcat Ziua Mondială de Luptă împotriva HIV/SIDA. UNAIDS Moldova în colaborare cu World AIDS Campaign, UNFPA în Republica Moldova, organizaţia “Viaţa Nouă”, “Mamele pentru Viaţă”, Fundaţia AFEW, Centrul Regional pentru Politici Comunitare, au organizat la mall activităţi de conştientizare şi informare a opiniei publice despre efectele epidemiei HIV/SIDA şi importanţa măsurilor în acest domeniu.

Pentru informaţii suplimentare, vă rugăm să contactaţi:

Irina Ghelbur,

Coordonator Relaţii Publice

Tel.: 603-302

GSM: 079.77.99.65

Email: irinaghelbur@shoppingmalldova.md

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.