CEC: Turul doi al alegerilor din Bălți a fost suspendat

Comisia Electorală Centrală a constatat imposibilitatea de a desfășura turul doi al alegerilor locale noi în municipiul Bălți. Aceasta după ce CEC a luat act de hotărârea Judecătoriei Bălți și decizia Curții de Apel Bălți cu privire la anularea înregistrării concurentului electoral Marina Tauber, desemnat de Partidul Politic Șor la funcția de primar în cadrul alegerilor locale noi din municipiul Bălți, transmite IPN.

Membrii CEC au constatat imposibilitatea desfășurării celui de-al doilea tur al alegerilor locale noi pentru funcția de primar cu un singur candidat în circumscripția electorală municipală Bălți. Or, legislația electorală prevede că turul doi al alegerilor se organizează cu doi candidaţi.

„În lipsa unui scrutin cu doi candidați, membrii Comisiei, întruniți în ședință extraordinară, au fost în situația de a decide suspendarea desfășurării turului doi, până deciziile instanțelor de fond și apel vor rămâne irevocabile”, precizează CEC într-un comunicat de presă emis în această dimineață, 5 decembrie.

Reieșind din decizia adoptată, în această dimineață, de Comisie, cele 60 de secții de votare din circumscripția electorală municipală Bălți nr. 2 nu se vor deschide astăzi, iar birourile electorale ale secțiilor de votare respective vor returna, dar nu mai târziu de ora 07.00 a zilei de 5 decembrie, Consiliului electoral al circumscripției electorale municipale Bălți nr. 2 toate documentele și materialele electorale, inclusiv buletinele de vot.

Procesul privind excluderea Marinei Tauber din cursa electorală de la Bălți se prelungește până săptămâna viitoare. Instanța de fond a dat câștig de cauză Comisiei Electorale Centrale, care a cerut anularea înregistrării candidatului Partidului „Șor” în cursa electorală.

Astăzi este organizat turul doi al alegerilor locale noi pentru funcția de primar în cinci localități din țară: satul Opaci, raionul Căușeni, comuna Hârtop, raionul Cimișlia, orașul Cupcini, raionul Edineț, satul Bălceana, raionul Hâncești și comuna Cneazevca, raionul Leova.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.