CEC cere anularea înregistrării candidatului Partidului Șor la Hâncești

Comisia Electorală Centrală a cerut Curții de Apel Chișinău anularea înregistrării candidatului Partidului Politic Șor, Vitalie Balinschi, la funcția de deputat în circumscripția electorală uninominală nr.38 Hâncești, transmite IPN.

Președintele CEC, Dorin Cimil, a declarat, într-un briefing de presă, că motivul care a stat la baza acestei acțiuni a fost nerespectarea legislației electorale de către concurentul electoral menționat și folosirea de către acesta a fondurilor financiare și materialelor nedeclarate.

Potrivit lui Dorin Cimil, Comisia Electorală Centrală deține probele video și procese verbale de constatare a faptelor, fiind audiați mai mulți alegători din circumscripția electorală nominală Hâncești, care au confirmat că au beneficiat de servicii de transport și alimente gratuite oferite de concurentul electoral.

CEC nu face partizanat politic în favoarea unui sau altui concurent electoral, iar la adoptarea hotărârii sale se ghidează de Constituția Republicii Moldova, Codul Electoral și alte regulamente în vigoare, a mai spus președintele autorității electorale centrale.

Instanța de judecată urmează să examineze cererea în decursul a cinci zile.  

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.