CEC atenționează că astăzi este ultima zi de agitație electorală

Comisia Electorală Centrală atenționează că astăzi, 13 noiembrie, este ultima zi în care candidații la funcția de președinte al Republicii Moldova mai pot face agitație electorală. Aceasta este strict interzisă în ziua alegerilor şi cea precedentă ei, se atenţionează într-un comunicat CEC, citat de IPN.

În ziua scrutinului și ziua care-l precedă nu este permisă apariţia candidaţilor în alegeri la emisiuni televizate sau radiofonice. Interdicţia nu se referă la informaţiile deja plasate pe internet şi pe afişele expuse anterior. De asemenea, concurenții electorali nu pot efectua virări în sau din contul cu mențiunea „Fond electoral”.

Continuarea agitaţiei electorale în zilele menţionate de către mass-media, concurenţi electorali şi cetăţeni constituie contravenţie administrativă. Se sancţionează cu amendă, de la 15 la 30 de unităţi convenţionale aplicată persoanei fizice ori cu amendă de la 35 la 50 de unităţi convenţionale, aplicată persoanei cu funcţie de răspundere sau concurentului electoral.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.

IPN LIVE