CEC a stabilit cuantumul creditului acordat participanților la alegerile parlamentare noi

Comisia Electorală Centrală a stabilit cuantumul creditului fără dobândă acordat concurenților electorali, participanți la alegerile parlamentare noi din 15 martie 2020, în circumscripția uninominală nr. 38, municipiul Hîncești. Astfel, pentru fiecare partid politic, altă organizație social-politică și bloc electoral a fost stabilită suma de 50 de mii de lei, iar pentru fiecare candidat independent – 10 mii de lei, transmite IPN.

Potrivit secretarului CEC, Adrian Lebedinschi, Ministerul Finanțelor va elabora și aproba Regulamentul privind modul de acordare a creditelor fără dobândă concurenților electorali, în vederea desfășurării campaniei electorale pentru alegerile parlamentare noi din 15 martie 2020.

Potrivit lui, în urma scrutinelor de anul trecut, astfel de credite, pentru alegerile parlamentare au fost luate de doi concurenți electorali, iar pentru alegerile locale de către șase concurenți electorali. Un concurent electoral cu statul de partid politic a luat credite pentru ambele scrutine, restul candidaților creditați au fost independenți. În total, s-au luat credite în sumă de 160 de mii de lei, iar până astăzi au fost restituiți cinci mii de lei de un singur concurent electoral.

Alegerile parlamentare noi în circumscripția electorală uninominală numărul 38, municipiul Hâncești, au loc după ce deputatul democrat Alexandru Botnari a renunțat la mandatul câștigat în această circumscripție. El a fost ales primar al municipiului Hâncești în urma turului doi al alegerilor locale din 3 noiembrie. Devizul de cheltuieli pentru organizarea și desfășurarea alegerilor în municipiul Hâncești, aprobat de către CEC, este de 4,2 milioane de lei.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.