CEC a respins contestațiile depuse de către Ruslan Codreanu și Serghei Scripnic

Comisia Electorală Centrală a respins contestațiile depuse de către Ruslan Codreanu și Serghei Scripnic împotriva Consiliului electoral de circumscripție electorală municipală Chișinău (CECEC), prin care nu au fost înregistrați în cursa electorală pentru funcția de primar general a municipiului Chișinău. Hotărârile au fost luate la ședința de luni, 30 septembrie, transmite IPN.

În privința lui Ruslan Codreanu, candidat independent, CECEC a invalidat la 26 septembrie peste 800 de semnături din cele peste 10400 prezentate de către grupul de inițiativă pentru susținerea lui Ruslan Codreanu. Membrii CEC nu au găsit temei legal pentru recunoașterea listelor de semnături invalidate de către CECEC. Astfel, a fost menținută hotărârea CECEC.

În privința lui Serghei Scripnic, candidat din partea Partidului Politic Patrioții Moldovei, CECEC a constatat că partidul a lansat procesul de selectare a candidaților la funcția de primar și de consilier municipal înainte de data la care a fost constituit organul electoral, ceea ce contravine legii. Deși reprezentanți formațiunii au declarat că nu au știut despre norma obligatorie, membrii CEC susțin că necunoașterea prevederilor legale nu înlătură consecințele survenite.

Ambii contestatari pot ataca hotărârile CEC în instanță de judecată.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.