CEC a atribuit mandatele de deputat candidaților aleși în circumscripțiile 17, 33, 48 și 50

Comisia Electorală Centrală a atribuit mandatele de deputat în Parlament concurenților electorali aleși în circumscripțiile electorale uninominale nr.17, 33, 48 și 50, la alegerile parlamentare noi din 20 octombrie, transmite IPN.

În circumscripția uninominală nr. 17, or. Nisporeni, candidatul ales este Ghenadie Verdeș de la Partidul Democrat, iar circumscripția uninominală nr. 33, municipiul Chișinău a fost ales candidatul Blocul electoral ACUM Platforma DA și PAS, Vasile-Andrei Năstase. În Circumscripția uninominală nr. 48, orașul Slobozia, municipiile Tiraspol și Bender, a fost ales candidatul PSRM, Vitalii Evtodiev, iar în circumscripția uninominală nr. 50, la vest de Republica Moldova, candidata  blocului electoral „ACUM Platforma DA și PAS”, Galina Sajin.

În aceeași ședință, a fost aprobat Raportul cu privire la rezultatele alegerilor parlamentare noi din 20 octombrie 2019. Acesta descrie acțiunile întreprinse de CEC pentru organizarea alegerilor parlamentare în cele patru circumscripții uninominale. Raportul va fi transmis Curții Constituționale pentru validarea mandatelor atribuite deputaților aleși.

Potrivit secretarului CEC, Maxim Lebedinschi, Curtea Constituțională s-ar putea pronunța săptămâna viitoare.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.