Cea de-a XIX-a ediţie a Săptămânii Limbii Italiene în Lume

 

În perioada 21-27 octombrie 2019, sub Înaltul Patronaj al Preşedintelui Republicii Italiene, Sergio Mattarella, se va desfăşura cea de-a XIX-a ediţie a Săptămânii Limbii Italiene în Lume, pe parcursul căreia sunt prevăzute peste 1000 de evenimente în circa 100 Ţări din lume.

La fel ca şi în anii precedenţi, Ambasada Italiei în Republica Moldova va promova această Săptămâna printr-o serie de activităţi organizate în colaborare cu instituţiile şcolare şi universitare în care se studiază italiana, cum ar fi: Liceul ”Dante Alighieri”, în care această limbă se învață din 1991, Liceul ”Mihail Berezovschi”, Universitatea de Stat din Moldova, Universitatea Pedagogică de Stat ”Ion Creangă” şi Academia de Muzică, Teatru şi Arte Plastice.

Tot în cadrul Săptămânii Limbii Italiene, flautistul italian Giovanni Mugnuolo va ţine un concert la Sala cu Orgă, iar la Biblioteca Naţională va avea loc prezentarea cărţii ”Turul Italiei în 14 Etape – curs de limbă italiană pentru vorbitorii de română”.

Numărând peste 2 milioane de studenți din 119 Ţări, italiana este una din cele mai studiate limbi în lume, iar interesul faţă de ea este în continuă creştere.

 

DISCLAIMER: Autorii comunicatelor – nu agenția de presă IPN – poartă responsabilitate exclusivă pentru corectitudinea și esența conținutului comunicatului, prezentat spre publicare și/sau distribuire.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.