Ce sunt economiile și care sunt cele mai sigure mijloace de a investi, BNM

Economiile sunt banii rămași după ce toate cheltuielile de consum personale sunt scoase din venitul acumulat într-o anumită perioadă. De obicei, oamenii aleg să investească în imobile, în mașini sau în alte bunuri. Sau economiile sunt depuse la bancă, mai ales că depozitele bancare aduc și un venit adițional, iar suma de până la 50 de mii de lei este garantată. Răspunsul la întrebările privind economiile și investițiile sunt oferite de Banca Națională într-un videografic explicativ, transmite IPN.

De asemenea, există opțiunea de a investi în valorile mobiliare de stat, care pot fi procurate prin intermediul băncilor. Se poate învesti și în burse de valori, dar e riscant dacă persoana nu are cunoștințe și competențe speciale. Evident, la diferite tipuri de investiții sunt obținute diferite venituri.

Cele mai frecvente active financiare sunt cele sub formă de acțiuni, obligațiuni, pensii facultative, asigurări de viață sau alte instrumente. De regulă, cu cât mai riscantă este investiția, cu atât mai mare ar putea fi venitul, de aceea depozitele care sunt considerate mai sigure, au un venit mai mic.

Videograficul este realizat în cadrul campaniei de informare și sensibilizare a publicului „Educația financiară – un beneficiu personal, social și economic”. În această campanie, BNM propune atenției publicului o serie de videografice, podcasturi și ghiduri video, care, în mod succint și accesibil, prezintă concepte financiare, sfaturi utile și alte informații bine de știut în viața de fiecare zi.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.