CC examinează astăzi sesizarea Maiei Sandu privind dizolvarea Parlamentului

Curtea Constituțională examinează astăzi, începând cu ora 10.00, sesizarea președintelui țării privind constatarea circumstanțelor care justifică dizolvarea Parlamentului, transmite IPN.

În sala de ședințe vor avea acces doar persoanele invitate, iar reprezentanții mass-media și persoanele interesate vor putea urmări ședința online, precizează instituția într-un comunicat de presă. După pronunțarea avizului, președintele Curții, Domnica Manole, va susține un briefing de presă.

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a sesizat Curtea Constituțională pe 29 martie, pentru constatarea circumstanțelor constituționale de dizolvare a Parlamentului. Anunțul a fost făcut după consultările cu fracțiunile și grupurile parlamentare, pe care șefa statului le-a desfășurat în zilele de 26 și 29 martie. Atunci președintele a spus că Parlamentul a eșuat să aleagă un guvern din două încercări, după 45 de zile de la prima solicitare de învestitură, iar de la dimisia Guvernului Chicu au trecut mai mult de trei luni.

Fracțiunea parlamentară PSRM și deputații Platformei Pentru Moldova, constituită în jurul Fracțiunii Partidului Șor, consideră că Parlamentul nu poate fi dizolvat atâta timp cât există o majoritate formalizată, gata să preia responsabilitatea pentru guvernare. 

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.