Câteva sute de fermieri din toate raioanele țării vin la Chișinău să protesteze

Federația Națională a Fermierilor din Moldova, de comun cu Comitetul Coordonator al agricultorilor protestatari și alte asociații profesionale ale agricultorilor, organizează , pe 2 decembrie, o acțiune de protest în Piața Marii Adunări Naționale. Fermierii vor să-și exprime „nemulțumirea față de atitudinea iresponsabilă a autorităților statului în raport cu problemele cu care se confruntă ei, urmare a secetei fără precedent, a problemelor provocate de pandemia COVID-19 și a exodului forței de muncă din sate”.

Contactat de IPN, Vasile Mîrzenco, director executiv al Federației, a declarat că la acțiune vor participa câteva sute de fermieri din toate raioanele țării. Fermierii sunt nemulțumiți și de „inacțiunile autorităților în raport cu fermierii, care au avut de suferit din cauza secetei”.

Fermierii sunt nemulțumiți și de unele prevederi din proiectul politicii bugetar-fiscale pentru anul 2021. Majorarea de la 8 la 12% a cotei TVA pentru producția agricolă primară va genera pierderi și pentru ei, și pentru stat, afirmă fermierii. Vor avea de câștigat doar companiile private care se ocupă cu cumpărare-vânzare.

Protestul va avea loc la Chișinău, în Piața Marii Adunări Naționale, de la ora 11.00.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.