Cât de mult se aseamănă moldovenii cu italienii? Răspunsul unui om de afaceri italian

Deși suntem două națiuni diferite, sunt zone în Italia care se aseamănă foarte mult din punct de vedere cultural cu moldovenii, a declarat Piero Leone, om de afaceri italian, în cadrul unui interviu pentru IPN.

Originar din Piemont, din nordul Italiei, Piero Leone e stabilit de mai mult timp într-un oraș din Toscana, mai spre centrul „cizmei”. „Și italienilor, mai ales celor din sud, și moldovenilor le place să petreacă în companii mari. La nord, suntem poate puțin mai reci, mai dinamici, mai orientați pe afaceri. Dar oricum moldovenii se regăsesc practic în ambele tendințe”, a spus italianul.

În tot cazul, Piero Leone crede că moldovenii sunt mai aproape de Vest decât de Est în ceea ce privește mentalitatea. „Bineînțeles, mai mult tineretul, pentru că cei de o anumită vârstă sunt mai conservatori și mai nostalgici după trecut. Dar sunt convins că veți deveni parte a Uniunii Europene, pentru că vă încadrați mai mult în mentalitatea europeană”, a declarat el.

Piero Leone a ținut să sublinieze în acest context cât de important este ca autoritățile moldovene să găsească politici și mecanisme prin care să păstreze tineretul în țară. „Inclusiv în agricultură. Pentru că agricultura este motorul oricărei economi, iar un stat cu o agricultură puternică nu se va afla niciodată în mare dificultate. Se cunoaște că tineretul nu este prea atras de unele domenii ale economiei, dar este important să se propună politici pentru a păstra forța de muncă și potențialul intelectual al tinerilor”, a conchis omul de afaceri italian.

Inginer de profesie și în trecut constructor de ambarcațiuni maritime, Piero Leone este un comerciant interesat de produsele agricole din Moldova. Vedeți interviul cu Piero Leone aici.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.