Castraveții costă la piață practic dublu față de săptămâna trecută

Un kilogram de castraveți costă la piață între 13 şi 15 lei kilogramul, practic dublu față de săptămâna trecută, când se vindeau cu 7-8 lei. Roşiile pot fi cumpărate cu cel puțin 9 lei, față de 7 lei săptămâna trecută. Un kilogram de ardei porneşte de la 10 lei, faţă de 9 lei acum o săptămână. Vinetele rămân la preţul de 10 lei, transmite IPN.

Preţul unui kilogram de gogoșari porneşte de la 15 lei, ca şi săptămâna trecută. Şi dovleceii au rămas la preţul vechi – 8 lei kilogramul. Cartofii se vând cu 6 lei per kilogram, iar varza cu 3-4, chiar şi cu 5 lei/kg. Verdeața costa 4 lei legătură, la fel ca şi acum o săptămână.

Prunele pot fi cumpărate cu 10 lei kilogramul, faţă de 13 lei săptămâna trecută. Preţul altor fructe de sezon este în scădere. Strugurii se vând în medie cu 9-10 lei, faţă de 12 lei săptămâna trecută. Piersicii se vând cu 10 lei. Acum o săptămână erau 12 lei kilogramul.

Zece ouă pot fi cumpărate cu 13 lei. Un kilogram de unt – cu 45 de lei. Smântâna porneşte de la 35 de lei. Caşul de vacă se vinde cu 50 de lei, iar brânza de oi costă 70 de lei. Cu 70 de lei poate fi cumpărat un kilogram de carne de vită, iar de porc costă cel puţin 80 de lei kilogramul.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.